Nama-nama Anak yang Sering Diganggu Jin

by -6,271 views

Biasanya dalam pemberian nama anak kita tak sadar bahwa nama-nama yang diberikan kadang kala merupakan nama yang juga digunakan oleh jin, sebagaimana oleh ustadz Sharhan dalam petikan ceramahnya.

Antara nama-nama biasa yang dikenal pasti digunakan oleh jin ialah seperti:

  1. Balqis
  2. Kistina/Qistina
  3. Najwa
  4. Zakuan
  5. Batrisha
  6. Erisha
  7. Mazda

Ustaz Sharhan juga ada beri tahu kalau dah bagi nama-nama seperti ini perlukah untuk pergi jabatan pendaftaran untuk tukar nama? tidak sebenarnya, hanya tukar cara panggilan nama tersebut. Contoh jika nama Siti Najwa, panggil saja nama Siti.. jangan panggil Najwa.

Ustaz Sharhan jelaskan, nama seperti di atas memang mempunyai maksud yang baik/maksud yang indah, cuma dalam perubatan Islam nama-nama ini sering digunakan oleh jin. – Wallahua’lam

*) Catatan: Nama-nama ini berdasarkan kajian dan pengalaman Ustaz Sharhan dalam mengendalikan kes dalam Perubatan Islam.

(UPDATE)

Ramai yang bertanya apakah benar kenyataan tentang nama-nama anak jin tersebut? sebab tiada dalam Al-Quran dan Hadis.. Meh dengar apa ustaz Azhar Idrus jawab.

Memang tidak ada dalam Al-Quran, tetapi selaku pengamal perubatan Islam (Ustaz Sharhan) dia lebih tahu kerana dia orang yang selalu berurusan dengan jin, mungkin kenyataan beliau betul sebab kita tak ada ilmu berkaitan ini.. beliau lebih arif mengenainya, jadi kita perlulah menghormati pendangan beliau selalu pengamal perubatan Islam.

Menurut pandangan Ustaz Sharhan lagi lebih kurang 60%-70% orang yang datang berubat terkena penyakit misteri adalah bernama seperti diatas.

Kesimpulannya, tidak wajib percaya nama seperti ini tidak baik, tetapi mungkin betul pandangan pangamal perubatan Islam kerana mereka lebih tahu berkaitan dengan jin. wallahua’lam

Sumber: nizarazu.com

loading...
loading...

No More Posts Available.

No more pages to load.